کشتار با سوسیس، کالباس و همبرگر

 

نتایج تکان دهنده ی 13 سال پژوهش در آزمایشگاه های اروپا

نتايج تحقيق گسترده ای که در مدت سيزده سال در ده کشور اروپايي انجام شده، نشان مي‌دهد گوشت هاي فراوري شده مثل کالباس و سوسيس خطر بيماريهاي قلبي-عروقي و سرطان را افزايش مي‌دهند و با کاهش مصرف اين فراورده ها، اين خطر به ميزان قابل توجهي کاهش پيدا مي‌کند
پژوهشگران حدود نيم ميليون نفر( 35 تا 70 ساله) را در ده کشور اروپايي در مدت 13 سال زير نظر داشتند و نتايج اين تحقيق را در نشزيه”بي ام سي مديسين” منتشر کرده اند. اين تحقيق براي اولين بار شواهد محکم علمي درباره رابطه بيماريهاي قلبي با خوردن گوشت فراوري شده فراهم کرده است
سبک زندگي 
اين پژوهش نشان مي‌دهد کساني که زياد گوشت فراوري شده مي‌خورند، معمولا سبک زندگي ناسالمي دارند، سيگار مي‌کشند، کم ورزش مي‌کنند، چاق هستند و بيشتر الکل مي‌نوشند (فقط مردان). در مدتي که اين تحقيق در جريان بود، حدود ده هزار نفر بعلت بيماريهاي قلبي، سرطان و بيماريهاي تنفسي فوت کردند. پروفسور سابين رورمان استاد دانشگاه زوريخ که پژوهشگر ارشد اين تحقيق بوده مي‌گويد:” خوردن گوشت به مقدار زياد -بخصوص گوشت فراوري شده- با سبک زندگي ناسالم ربط دارد.” پژوهشگران متوجه شدند خطر مرگ زودرس در کساني که روزانه 160 گرم يا بيشتر گوشت فراوري شده مي‌خوردند در مدت اين 13 سال 44 درصد بيشتر در معرض خطر مرگ بودند: بيشتر بعلت بيماريهاي قلبي و بعد بعلت سرطان. دکتر رورمان مي‌گويد:”ما تخمين مي‌زنيم اگر مصرف گوشت فراوري شده به روزي کمتر از 20 گرم برسد از 3 درصد مرگهاي زودرس پيشگيري مي‌شود.” "بعد از حذف سيگار کشيدن، چاقي، و ديگر عوامل تاثيرگذار باز هم فکر مي‌کنيم که گوشت فراوري شده خطر بيماري را افزايش مي‌دهد.” "ترک سيگار مهمتر از کاهش مصرف گوشت است با اين حال من توصيه مي‌کنم مردم کمتر گوشت بخورند.” دکتر ريچل تامپسون از صندوق جهاني تحقيقات سرطان مي‌گويد:”ما شواهد محکمي داريم که نشان مي‌دهد خوردن گوشت فراوري شده مثل سوسيس، کالباس، هات داگ و بيکن خطر سرطان روده را زياد مي‌کند”. اگر ميزان مصرف گوشت فراوري شده به کمتر از 10 درصد کاهش پيدا کند سالانه از 4000 مورد سرطان روده پيشگيري مي‌شود
گوشت فرآوري شده 
سوسيس، کالباس، هات داگ، بيکن و ديگر فراورده‌هاي گوشتي صنعتي، فراوري شده به شمار مي‌روند. اورسولا آرنز از پژوهشگران انجمن ديابت بريتانيا در توصيف گوشت فراوري شده مي‌گويد:”بايد کاري روي گوشت انجام شده باشد تا مثلا عمر نگهداري آن افزايش پيدا کند يا مزه آن تغيير پيدا کند يا آن را اشتها انگيزتر کند”. "شيوه‌هاي سنتي مثل نمک سود کردن يا دودي کردن” در محصولاتي که بصورت آماده از بيرون خريداري شود، فراوري قلمداد مي‌شوند. به گفته او سوسيس و کالباس مرغوب هم در تعريف گوشت فراوري شده قرار مي‌گيرد. به اين ترتيب همبرگر آماده که از سوپرمارکت خريده مي‌شود و فقط بايد سرخ شود گوشت فراوري شده است اما گوشت تازه که از قصابي خريداري و چرخ مي‌شود و در خانه از آن همبرگر درست مي‌شود در تعريف گوشت فراوري شده نمي‌گنجد
سبک زندگي سالم بيش از نوع مواد غذايي در سلامت تاثير مي‌گذارد 
آنچه بايد مد نظر گرفته شود مواد نگهدارنده و رنگهاي مصنوعي است که در توليدات کارخانه اي استفاده مي‌شوند و براي سلامت مضر هستند
گوشت بخوريم يا نخوريم: پژوهشگران يادآور شده اند مصرف گوشت قرمز نبايد بکلي کنار گذاشته شود چون سبزيجات و ديگر مواد غذايي تمام نيازهاي تغذيه اي را برآورده نمي‌کنند. اورسولا آرنز مي‌گويد:”بيشتر مردم نيازي ندارند مصرف گوشت تازه را کم کنند. به آنهايي که هر روز مقدار زيادي گوشت تازه مي‌خورند توصيه مي‌شود اعتدال را رعايت کنند.” گوشت قرمز غني از پروتئين، آهن، روي، ويتامين آ و ويتامين ب است. فولات(اسيد فوليک) و آهني که از گوشت قرمز به بدن مي‌رسد بيشتر از حبوبات و سبزيجات جذب مي‌شود. هرچند آهن براي جلوگيري از کم خوني ضروري است اما آهن زياد باعث توليد موادي مي‌شود که خطر سرطان روده بزرگ را افزايش مي‌دهند. گوشت قرمز، چربي اشباع شده و کلسترول زياد دارد که خطر بيماريهاي قلبي را افزايش مي‌دهد. اين مواد در گوشت فراوري شده بيشتر وجود دارند. با اين حال پژوهشها نشان مي‌دهند مصرف معتدل گوشت قرمز اگر با سبک زندگي سالم همراه باشد باعث افزايش خطر بيماريهايي مثل بيماريهاي قلبي و سرطان نمي‌شود. تريسي پارکر متخصص تغذيه در بنياد قلب بريتانيا مي‌گويد:” گوشت قرمز هنوز هم بخشي از يک رژيم غذاي متعادل است.

اما براي سالم ماندن بهتر است از گوشت کم چربي و روش هاي پخت سالمتر مثل کباب کردن استفاده شود”. "اگر هم گوشت فراوري شده زياد مي‌خوري، بکوشید با مصرف انواع ديگر مواد غذايي پروتئيني مثل مرغ، ماهي، حبوبات و عدس آن را متنوع تر کنيد”.