آدینه ی تندرستی با دکتر شفا
شماری از راهنمایی ها و هشدارهای شفابخش:
هلو ضد چاقی است
تیمی از محققان آمریکایی اطلاعات جالب توجه و جدید را درباره هلو و نقش آن در مبارزه با بیماری چاقی و کمک به از بین بردن آن به دست آوردند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛این میوه حاوی شمار زیادی از ترکیبات طبیعی موثر است که با چاقی مبارزه میکند و به انسان کمک میکند تا از کالریهای اضافی رهایی یابد.نتایج این تحقیقات در کنفرانس علمی اخیر جمعیت شیمی آمریکا در شهر فلادلفیا ارائه شد که در آن شماری از نخبگان دانشگاهی و اساتید دانشگاههای جهان شرکت داشتند.
میوه هلو حاوی ترکیباتی طبیعی است که نقش موثری در درمان اختلالات متابولیک دارد. این اختلالات همراه بیماری چاقی است. این بیماری در برهه اخیر به طرز هولناکی گسترش یافته است و جان صدها میلیون نفر را در سطح جهان تهدید می کند.
محققان تصریح کردند: هلو حاوی گروهی از ترکیبات فنلی است که دارای ویژگی ضد التهابی و ضد چاقی است و با یکدیگر تاثیر مکمل دارند و از طریق چند استراتژی با سلول کار میکند و در نهایت در کاستن از میزان چاقی و سوختن آنها کمک میکنند که از جمله این ترکیبات فنلی "clorogenic acids" و"quercetin" و"catechines" است.
محققان به طور مفصل مکانیزم کاری هلو را بررسی کردند و گفتند که این ترکیبات با یکدیگر به طور مکمل کار کرده و تاثیر ضد چاقی خود را در بسیاری از سلولهای بدن انسان برجای میگذارد که در نهایت باعث از دست دادن چربی می شود. این مواد همچنین میتوانند زیان های کلسترول بد بر رگها را کاهش دهد که این امر به نوبه خود خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را نیز کم میکند.![]()
یک فرمول برای تشخیص چاقی یا لاغری
یک کارشناس تغذیه و رژیم درمانی معتقد است: چاقی منشاء بسیاری از بیماریهاست و علت اصلی شیوع آن هم کم تحرکی است.
فرزاد بابایی در گفت و گو با (ایسنا) ، گفت: چاقی علل مختلف و متنوعی دارد که مهمترین علت آن به شیوه زندگی و عادات غذایی فرد وابسته است.وی افزود: تمایل و رغبت افراد به مرفه زندگی کردن سبب کم تحرکی و حتی عدم تحرک افراد شده است که این امر به نوبه خود خطر ابتلا به چاقی را زیاد خواهد کرد.
بر اساس شاخص توده بدنی (BMI) افراد می توانند با تقسیم وزن خود (بر حسب کیلوگرم) بر قد خود(بر حسب متر) به توان 2، بفهمند که در وضعیت نرمالی هستند یا اضافه وزن و یا کاهش وزن دارند.بابایی مصرف بالای کربوهیدرات ها را یکی از اصلی ترین علل چاقی افراد عنوان کرد و اذعان داشت: مصرف غذاهای حاضری و فست فودها بروز عارضه چاقی را تشدید می کند.
وی در ادامه مصرف بیش از حد شیرینی و تنقلات را از دیگر علل چاقی دانست و گفت: بهتر است خانوادهها به جای مصرف اینگونه مواد به مصرف انواع میوه و سبزی روی آورند، چرا که از این طریق نه تنها سلامتی خود را تضمین می کنند، بلکه از بروز عارضه چاقی نیز به نوبه خود پیشگیری می نمایند.
این کارشناس تغذیه کاهش سن بیماریهای قلبی و رسیدن آن به حدود 40 سال، بروز بیماری های سنگ کلیه، سنگ کیسه صفرا، نازایی در زنان، فشار خون بالا و دیابت را از جمله بیماریهایی دانست که چاقی بروز آن ها را تشدید می کند.
یک فرمول برای تشخیص چاقی یا لاغری
بابایی در ادامه به ارائه یک شاخص جهت تعیین وضعیت بدنی پرداخت و ابراز داشت: بر اساس شاخص توده بدنی (BMI) افراد می توانند با تقسیم وزن خود (بر حسب کیلوگرم) بر قد خود(بر حسب متر) به توان 2، بفهمند که در وضعیت نرمالی هستند یا اضافه وزن و یا کاهش وزن دارند.
وی افزود: ارقام بین 19 تا 25 به عنوان رنج نرمال، اعداد بین 25 تا30 چاقی درجه اول، ارقام بین 30 تا 35 چاقی درجه دوم و اعداد بالاتر از 35 را چاقی مفرط و مخاطره انگیز به حساب می آیند.بابایی گفت: بر اساس شاخص دیگر دور شکم خانم ها نباید بیشتر از 88 سانتیمتر و دور شکم آقایان هم نباید بیشتر از 102 سانتیمتر باشد.
وی در ادامه به شیوع چاقی در بین کودکان و نوجوانان اشاره کرد و اذعان داشت: کودکان چاق و تپل سالمتر از دیگر کودکان نیستند و تپل بودن کودکان نمی تواند الگوی خوبی برای سنجش سلامت افراد باشد.وی افزود: کودکان و نوجوانان که در سنین پایین به اضافه وزن و چاقی مبتلا هستند، در دوران میانسالی به یکباره چاق می شوند.
چاقی، معضل قرن حاضر
چاقی و اضافه وزن معضلی است که در دنیای امروز گریبانگیرمان شده و مشکلات زیادی را برای اکثر افراد جامعه بوجود آورده است، تا آنجا که چاقی را معضل قرن حاضر نام نهادهاند. شیوع چاقی در میان ایرانیان شدت بیشتری دارد و از این حیث توجه به آن، اهمیت فراوانی دارد ...
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ گرایش به مواد غذایی آماده و فست فودها و ... در میان مردم به شدت افزایش یافته و گاهی یادمان میرود که این گونه مواد میتوانند سلامتی ما را به مخاطره اندازند...همبرگر و پیتزا با سس و نمک فراوان غذای دلخواهمان و در عوض آبگوشت و آش قدیمی شدهاند و حضورشان از سر سفرههامان رفته و نشان از بیکلاسی دارد...
تمایلی به استفاده از غذاهای گیاهی که نداریم هیچ از شنیدن نام آنها حالمان بد میشود و محال است برای پذیرایی از میهمانانمان از غذاهای گیاهی استفاده کنیم، عوضش تا دلمان بخواهد چند جور غذاهای گوشتی، همراه با روغنهای نامناسب به وفور در سفرههای پر زرق و برقمان یافت میشود ...
اگر هم گاهی سالاد سر سفره بگذاریم انواع سسها را با آن همراه میکنیم که همهی خواصش را از بین میبرد و آن قدر چرب میشود که دیگر هیچ شباهتی به سالاد سبزیجات ندارد و سرشار از چربی است و نامناسب برای سلامتی ...
ورزش و تحرک بدنی را هم که کامل از زندگیمان دور کردهایم و برای کوتاهترین مسیر هم از ماشین و وسایل حمل و نقل استفاده میکنیم و حتی به خودمان زحمت نمیدهیم تا مغازه سر کوچه پیاده برویم...چاقی و اضافه وزن،از اصلیترین عوامل بروز بیماریهای قلبی - عروقی است که نخستین علت مرگ و میر در کشور است و این هشداریست برای تهدید سلامتی، اما گویی ما این زنگ خطر را هم جدی نگرفتهایم.
آمار ابتلاء به پرفشاری خون و چربی خون و کبد چرب و ... هم که جای خود را دارد و آن قدر زیاد شدهاند که دیگر همهی ما و یا خانوادههایمان به نوعی با آن مواجهیم و بعید است در یک خانواده حداقل یکی از اعضای آن با یکی از این مشکلات روبرو نباشد ...
چاقی و اضافه وزن خود عامل بروز صدها بیماری دیگر است و این در حالی است که به آنها هیچ توجهی نمیشود و گویی یادمان رفته سلامتی مهمترین چیزیست که داریم ...بنا به گفتهی کارشناسان و صاحبنظران بیش از نیمی از زنان ایرانی از چاقی و اضافه وزن رنج میبرند، مردان هم از قافله عقب نماندهاند و بیش از 40 درصدشان از چاقی عذاب میکشند ...
کارشناسان تغذیه معتقدند که مصرف غذاهای پرحجم با ارزش غذایی ناچیز و نوشابههای قنددار به چاقی در سطح کشور دامن زده و افزایش مصرف شیرینی، تنقلات، چیپس و پفک هم که دیگر هیچ ...
با عجله غذا خوردن، غذا خوردن در مکانهای شلوغ و در حال تماشای تلویزیون هم از عوامل تشدیدکننده چاقی هستند و کار هر روز ما ...
مقایسهی سبد غذایی جامعه ایرانی با سبد غذایی مطلوب و استاندارد که از سوی سازمان بهداشت جهانی تعیینشده نشان میدهد که مواد مورد نیاز بدن مثل شیر، لبنیات، میوه و سبزیجات در سبد غذایی ما جایگاه پایینی دارد و همهی اینها چاقی، اضافه وزن، کوتاهی قد و ناهنجاریهای قامتی را سبب میشود و در نهایت عدم تناسب اندام ...
امروزه درمان چاقی رویای نیمی از ایرانیان است و برای تحقق آن به انواع و اقسام روشهای غیرعلمی دست میزنند که نه تنها هیچ فایده ای ندارد بلکه مشکلات بیشتری را نیز برایشان بهوجود میآورد و همهی اینها در حالی است که اگر سبک زندگی مناسبی برای خود انتخاب کنیم همهی مشکلاتمان حل میشود ...
«عاطفه نادری» در گفتوگو با (ایسنا)، کم تحرکی و زندگی ماشینی را از اصلیترین علل شیوع چاقی و اضافه وزن در جامعه میداند و معتقد است: افزایش مصرف شیرینی، تنقلات، فست فودها و نوشابههای گازدار به نوبهی خود در شیوع چاقی و اضافه وزن موثرند.
وی چاقی را زمینهساز بروز بیماریهای مختلف میداند و میگوید: چاقی زمینهی ابتلا به بیماریهای قلبی - عروقی، ابتلا به پرفشاری خون، چربی و کلسترول خون را فراهم میکند.این کارشناس ارشد تغذیه ادامه میدهد: چاقی همچنین زمینهی ابتلاء به بیماریهای کبد چرب، خود ایمنی، سنگهای صفراوی و آرتروز زانوها و کمر درد را فراهم میکند.
نادری با بیان اینکه خوردن غذاهای صنعتی سبب سیری کاذب میشود، میگوید: این در حالی است که سلولهای بدن گرسنه هستند و مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت نکردهاند.«فرزاد بابایی» نیز به ایسنا، میگوید: چاقی علل مختلف و متنوعی دارد که مهمترین علت آن به شیوهی زندگی و عادات غذایی فرد وابسته است.
وی افزود: تمایل و رغبت افراد به زندگی مرفه سبب کمتحرکی و حتی عدم تحرک افراد شده است که این امر به نوبهی خود خطر ابتلا به چاقی را افزایش میدهد.این کارشناس تغذیه مصرف فراوان کربوهیدراتها را از اصلیترین علل چاقی افراد میداند و معتقد است: مصرف خوراکهای حاضری و فست فودها بروز عارضه چاقی را تشدید میکند.
وی در ادامه مصرف بیش از حد شیرینی و انواع تنقلات را از دیگر علل چاقی میداند و میگوید: بهتر است خانوادهها به جای مصرف این قبیل مواد به مصرف میوه و سبزیجات رو آورند، چون از این طریق نه تنها سلامتی تضمین میشود، بلکه از بروز عارضهی چاقی نیز پیشگیری میکند.
این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی، کاهش سن بیماریهای قلبی و رسیدن آن به 40 سال، بروز بیماریهای سنگ کلیه، سنگ کیسه صفرا، نازایی در زنان، پرفشاری خون و دیابت را از بیماریهایی دانست که چاقی بروز آنها را تشدید میکند.
«فرح روشنپور» نیز از چاقی به عنوان عمدهترین و مهمترین بیماری غیرواگیر قرن حاضر یاد میکند و میگوید: هماکنون در کشور 50 درصد زنان و 40 درصد مردان مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند.
این کارشناس تغذیه، مهمترین علت شایع شدن چاقی را نامناسب بودن وضعیت تغذیه برشمرد و افزود: افزایش مصرف فستفودها و غذاهای فراوری شده، افزایش مصرف تنقلات، دور شدن از مصرف غذاهای گیاهی و در مجموع تغییر شیوهی زندگی از مهمترین علل شیوع چاقی است. وی کمتحرکی و بیتحرکی را یکی دیگر از علل شیوع چاقی میداند و میگوید: رواج شهرنشینی و به دنبال آن آپارتماننشینی نقش مهمی در تشدید این مساله داشته است.روشنپور در ادامه تغییر سبک زندگی و استفاده بیش از حد از وسایل نقلیه را یکی دیگر از عوامل تشدیدکنندهی چاقی میداند.
![]()