دکتر شفا...3
معجزه ی زعفران
تحقیقات نشان می دهند که
زعفران اثر قابل توجهی در پیشگیری از سرطان کبد دارد. به این صورت که تقسیم سلولی
را مهار کرده و مرگ برنامه ریزی شده سلول (آپوپتوز) را تحریک می کند. آپوپتوز یا
مرگ برنامه ریزی شده سلولی یک روش طبیعی بدن برای رها شد از سلول های غیر ضروری
یا غیر طبیعی است.
سرطان کبد پنجمین سرطان
شایع جهان و سومین عامل مرگ در مبتلایان به سرطان به شمار می رود. اصلی ترین عامل خطر
در ابتلا به این سرطان، عفونت مزمن ناشی از ویروس هپاتیت B و C است. سایر عوامل خطر عبارتند از: مصرف بیش از حد
آهن، کبد چرب، مصرف الکل و مواجهه با سرطان زاهای محیطی که در دخانیات، مواد
آرایشی، بنزین و غذاهای فرآوری شده از جمله فرآورده های شیر و گوشت یافت می شوند.
زعفران یک فرآورده گیاهی
است که به عنوان ادویه برای ایجاد طعم و رنگ به غذاها افزوده می شود. مطالعات قبلی
نشان داده بودند که این گیاه دارای خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد سرطان و ضد التهاب است
و می تواند به عنوان یک ماده ضد سرطان کاربرد گسترده داشته باشد.
تحقیقات نشان می دهند که
مصرف زعفران خطر ایجاد سلول های سرطانی در کبد را مهار کرده، همچنین با مصرف این
گیاه کاهش پروتئین هایی که نشانه اولیه وجود سرطان هستند، به وضوح مشاهده می شود و
آغاز و روند پیشرفت بیماری به مراتب کندتر می گردد.
این مطالعه ثابت کرد که
زعفران با کمک به فرآیند مرگ برنامه ریزی شده سلولی (آپوپتوز)، جلوگیری از تکثیر
بی رویه سلول های سرطانی و اثر ضد التهابی نقش ضد سرطانی خود را ایفا می کند.
این مطالعه نشان داد که پسته سطح باکتری های مفید موجود
در دستگاه گوارش را تغییر داده و از این طریق سلامت این سیستم را بهبود می بخشد.
میکروب های مجرای گوارش نقش مهمی در سلامت میزبان یعنی
انسان ایفا می کنند. اصلاح این محیط میکروبی برای حفظ سلامت دستگاه گوارش و همچنین
سلامت کلی بدن ضروری است و بر اساس مطالعات، پسته با این مکانیسم به سلامت دستگاه
گوارش کمک قابل توجهی می کند.
پسته ترکیبات ضروری مورد
نیاز دستگاه گوارش را تامین می کند
پسته دارای خواص پری
بیوتیک است. پری بیوتیک ها ترکیبات غذایی غیر قابل هضم مانند فیبرهای غذایی هستند
که در مجرای گوارش باقی مانده و به عنوان منبع غذایی باکتری های روده به مصرف می
رسند.
غذاهای با خواص پری
بیوتیک رشد و یا فعالیت باکتری های سودمند دستگاه گوارش را افزایش داده و با بهبود
تعادل میکروبی روده بزرگ، تاثیرات مثبتی بر سلامت بدن دارند. پسته همچنین حاوی
ترکیبات شیمیایی ویژه ای است که تعادل میکروبی روده را بهبود می بخشند.
برای بررسی ارتباط بین
ترکیبات پری بیوتیک موجود در پسته و سیستم گوارش، تحقیقی انجام شد که در آن 16 فرد
سالم به صورت تصادفی انتخاب شدند و به 3 گروه تقسیم گردیدند. رژیم غذایی گروه اول
فاقد پسته، گروه دوم حاوی روزانه 1.5 انس (42.5 گرم) و گروه سوم حاوی 3 انس (85 گرم)
پسته یا بادام بود.
به منظور ارزیابی ترکیب
باکتری های روده، نمونه مدفوع افراد شرکت کننده مورد بررسی قرار گرفت. همچنین
مقادیر باکتری اسید لاکتیک و بیفیدوباکتر نیز تعیین گردید. این باکتری ها دو گروه
از میکروارگانیسم های زنده موجود در مجرای گوارش هستند که در تجزیه ترکیبات غذایی
نقش دارند.
نتایج این تحقیق نشان داد
که بعد از 19 روز، در افرادی که 85 گرم پسته (معادل 147 عدد پسته یا 2 واحد) مصرف
کرده بودند، باکتری های مفید روده افزایش پیدا کردند. همچنین مشخص شد که تاثیر
پسته در بهبود تعادل میکروبی روده از بادام قوی تر است. بنابراین می توان گفت که
مغزها به ویژه پسته به دلیل دارا بودن فیبر و سایر ترکیبات پری بیوتیک نقش مهمی در
بهبود تعادل میکروبی روده ایفا می کنند.
1 انس (28.35 گرم) پسته
معادل 49 عدد پسته و حاوی 160 کالری انرژی می باشد که 3 گرم فیبر (12 درصد مقدار
توصیه شده روزانه) را تامین می کند. فیبر موجود در این مقدار پسته از فیبر 1 واحد
نان گندم (یک کف دست نان) بیشتر است. همچنین پسته منبع خوب ویتامین B6،
مس، منگنز، فسفر و ویتامین B1 (تیامین) می باشد.
+ نوشته شده در جمعه بیست و چهارم آذر ۱۳۹۱ ساعت 15:12 توسط هاشم حسینی
|